| Västerås | Enköping | Köping |

Kontakta oss: Tallmätargatan 2, Västerås | Tel: 021- 13 36 80 | Mail: info@alfaglas.se 

ISO 45001 - ISO 14001 - ISO 9001
  • Hem
  • Kontakt
  • Boka

Fönster

Det finns många fördelar med nya fönster.
Oavsett om du vill spara energi, minska buller, skydda mot solinstrålning, skydda mot inbrott eller putsa mindre, har vi fönster för dig.

Foto: Inwido

Fönster

Det finns många fördelar med nya fönster. Oavsett om du vill spara energi, minska buller, skydda mot solinstrålning, skydda mot inbrott eller putsa mindre, har vi fönster för dig.

Alfaglas har ett av marknadens bredaste sortiment av svensktillverkade fönster som passar de flesta hus, behov och önskemål. 

De 3-glasfönster som vi säljer är P-märkta vilket innebär att fönstrets konstruktion har granskats mot en rad tekniska krav såsom luft- och regntäthet.

Att köpa eller byta fönster ställer en del frågor du behöver tänka på för att resultatet ska bli bra. Tänk igenom processen stegvis och i rätt ordning så kan du snabbt ta beslut för vilka fönster som passar dig bäst.

Boka-ny.png

Här är lite du behöver tänka på inför fönsterköp eller fönsterbyte.

Vilken stil passar ditt hus?
Fönster har stor betydelse husets karaktär. Det passar oftast inte med likadana fönster i en funkisvilla som i en villa från sekelskiftet. Du behöver välja utseende, genom att titta på våra fönsterfamiljer. I Fönsterguiden kan du också få bra vägledning om vilka fönsterfamiljer som passar till olika hustyper.

Varför vill du byta?
Vilken är din huvudanledning för att byta eller köpa fönster? Om det har med energiförbrukning och komfort att göra måste du välja fönster med lågt U-värde dvs. bra värmeisolering. Om du vill byta för utseendets skull kan du börja titta på vilka fönstertyper som passar ditt hus. Besök Fönsterguiden så får du hjälp på vägen.

Hur ser miljön runt huset ut?
Står huset nära en bullrig väg kan du välja fönster som dämpar ljud utifrån bättre än andra. Vill du ha stora fönster i söderläge behöver du troligtvis komplettera med glas som minskar värmen från solinstrålningen. Är fönstren utsatta för väder och vind kan det vara en bra idé med aluminiumklädda fönster med självrengörande glas.

Vi på Alfaglas hjälper dig att ta rätt beslut.
Kontakta oss om du vill veta mer!
Tel. 021- 13 36 80 | info@alfaglas.se.

Takfönster.

Funderar du på att köpa takfönster?
Takfönster är ett både enkelt och ekonomiskt sätt att skapa ett fullgott inneklimat. Modern teknik bidrar dessutom till att såväl ventilation som dagsljus kan regleras automatiskt och därmed bekymmersfritt.

Vi på Alfaglas hjälper dig att ta rätt beslut.
Kontakta oss om du vill veta mer!Tel. 021- 13 36 80 | info@alfaglas.se.

Varför takfönster

De flesta av oss är inomhus under hela 90% av dygnet. Ändå är vi alla direkt beroende av att få tillräckligt med frisk luft och dagsljus för att må bra. Det är t.o.m. så att vi blir sjuka om ljuset och luften inte räcker för våra behov.

Dagsljus kan inte ersättas med artificiellt ljus. Men, problemet går att lösa. Takfönster innebär nästan alltid en drastisk förbättring av såväl ventilation som mängden dagsljus. Och det blir inte sämre av att insatserna kan göras med enkla medel och till mycket rimliga kostnader.

Takfönster är ett både enkelt och ekonomiskt sätt att skapa ett fullgott inneklimat. Modern teknik bidrar dessutom till att såväl ventilation som dagsljus kan regleras automatiskt och därmed bekymmersfritt.

Varför har vi på Alfaglas valt att
samarbeta med VELUX Svenska AB?

VELUX Svenska AB är marknadsledande när det gäller takfönster med tillhörande solskydd och automatik. Forskning och produktutveckling har en central roll i deras arbete, och vi på Alfaglas vill samarbeta med dom bästa leverantörerna så att våra kunder får det absolut bästa på marknaden.

Våra fönsterleverantörer​

Outline har ett brett sortiment av högkvalitativa svensktillverkade fönster, altandörrar, balkongdörrar och skjutpartier  för villor och fritidshus.

www.outline.se  

Elitfönster är svensktillverkade fönster baserade på mer än 90 års gedigna kunskaper. Fönster som har utformats för att stå emot vårt svenska klimats utmaningar

www.elitfonster.se 

Helt anpassningsbar fönsterproduktion utgör därför en viktig stomme i vårt koncept. Du väljer format och utförande – vi levererar fönster som harmon­iserar perfekt med de övriga produkter från Hajom.
www.hajom.com 

VELUX Svenska AB är marknadsledande när det gäller takfönster med tillhörande solskydd och automatik på den svenska marknaden.
www.velux.se