| Västerås | Enköping | Köping |

Kontakta oss: Tallmätargatan 2, Västerås | Tel: 021- 13 36 80 | Mail: info@alfaglas.se 

ISO 45001 - ISO 14001 - ISO 9001
  • Hem
  • Kontakt
  • Boka

Varför välja träfönster?

Trä är ett oslagbart fönstermaterial. Därför hittar du alltid en stabil bas av trä i alla fönster från våra leverantörer. Trä är rätt val för miljön och klimatet.

Varför välja träfönster?

Trä är ett oslagbart fönstermaterial. Därför hittar du alltid en stabil bas av trä i alla fönster från våra leverantörer. Trä är rätt val för miljön och klimatet. Växande trä binder till exempel koldioxid. Ökat användande av trä kan därför vara del i en lösning på de klimatproblem som kan härledas till koldioxidutsläpp. En kubikmeter trä binder ett ton koldioxid.

Träfönster med aluminiumbeklädnad har lång livslängd, ofta upp till 50 år och mycket liten klimatpåverkan. Det gör denna typ av fönster till den bästa klimatinvesteringen över tid. Med den här lösningen får du den genuina träkänslan på insidan.

När ett träfönster med aluminiumbeklädnad ändå tjänat ut, kan det återvinnas till 100 %. Andra fönstermaterial som tex PVC-plast är inte biologiskt nedbrytbara men marknadsförs ofta som återvinningsbara.

Idag sker dock ingen återvinning av PVC-fönster i Sverige. Globalt återvinns mindre än 1 % av all PVC som används. Tillverkningen av PVC är elkrävande och bidrar på så sätt ännu mera till växthuseffekten. När man tillverkar PVC släpps koldioxid ut i stor mängd, när trä växer binds den istället i materialet och utsläppen minskar.

Tillverkningen av PVC leder också till utsläpp av klor och starka gifter, sk dioxiner. PVC innehåller mjukgörare som sakta läcker ur materialet och kan ha allvarlig påverkan på människor. Vid bränder orsakar PVC i byggnadsmaterial stora problem eftersom brinnande PVC avger giftgaser.
Totalt sett påverkar PVC miljön ungefär 8 gånger mera än trä. Trä är naturligt, starkt, hållbart och förnyelsebart.

Tänk även på att PVC fönster är svårare att måla/måla om  och svårare att reparera om det har uppstått skador.

Underhåll av fönster​

Tvätta fönstren
Tvättar fönstren gör dom flesta ca 2 gånger om året. Passa även på att gör rent fönsterbågen, karmen och tätningslister med milt rengöringsmedel. Det gäller träfönster, aluminiumfönster och PVC fönster!

Träfönster.

Hur ofta du behöver måla om eller lasera dina fönster beror på hur utsatta dom är för väder och vind. Är fönstret täckmålat så brukar man ha säga att det håller ungefär mellan 5-10 år och lasyr mellan 2-4 år. På www.traguiden.se finns mycket information om hur du underhåller trä.

Aluminiumfönster.
Under normala förhållanden så behöver inte aluminium fönster målas om. Räcker oftast att tvätta av ca två gånger om året. Vill man byta kulör så är det så går det att måla om dom. Kolla med en välsorterad färgbutik vad som passar bäst!

PVC fönster.
Problemet PVC fönster är att det är svårt eller omöjligt att renovera dem om de skulle skadas, för det mesta är tvungen att byta ut det helt och hållet. Det går inte att måla om PVC-fönster om man vill ha en ny kulör på dem.

Alfaglas erbjuder dig

  • Du kan dela upp betalningen.
  • Vi ger dig 10 års garanti, både på produkterna och monteringen.
  • De fönster vi säljer håller mycket hög kvalitet och är anpassade efter nordiskt klimat.
  • Alfaglas säljer en helhetslösning.
  • Du behöver inte göra något arbete själv.
  • Priset är fast. Så länge inte du ändrar beställningen påverkas inte fakturan.
  • Monteringsarbete utförs av Alfaglas egna montörer.

 

Vi på Alfaglas hjälper dig att ta rätt beslut.
Kontakta oss om du vill veta mer!
Tel. 021- 13 36 80 | info@alfaglas.se

Boka-ny.png

Våra fönsterleverantörer​

Outline har ett brett sortiment av högkvalitativa svensktillverkade fönster, altandörrar, balkongdörrar och skjutpartier  för villor och fritidshus.

www.outline.se  

Elitfönster är svensktillverkade fönster baserade på mer än 90 års gedigna kunskaper. Fönster som har utformats för att stå emot vårt svenska klimats utmaningar

www.elitfonster.se 

Helt anpassningsbar fönsterproduktion utgör därför en viktig stomme i vårt koncept. Du väljer format och utförande – vi levererar fönster som harmon­iserar perfekt med de övriga produkter från Hajom.
www.hajom.com 

VELUX Svenska AB är marknadsledande när det gäller takfönster med tillhörande solskydd och automatik på den svenska marknaden.
www.velux.se