Vårt Glasmästeri

Alfaglas är ett modernt glasmästeri med ett stort produktutbud.
Våra välutbildade glasmästare har mångårig vana och erfarenhet att ta hand om Dina glasproblem.

Vår personalstyrka på 18 man, kan hjälpa till med alla sorters montage. Vi ställer upp alla tider på dygnet när det gäller akuta ärenden.

Vi utför reparationsglasning och nyglasning. Entrédörrar, kontorsdörrar, glasfasader, skärmtak och räcken.

Andra områden som vi arbetar med är alla former av inredningsglas till butiker och egna hem. Det kan vara allt ifrån färgade och blästrade glas för köket till färdiga inredningar i butiker med hyllor och glaspartier.

Vi lagerför de vanligaste fönstertillbehören som gångjärn, fönsterhakar, koppelskruvar, persienntillbehör, spegelklammer och andra fästen.

Vårt utbud av glas

Brandskyddsglas, Bullerdämpning, Design och Fasadglas, Smutsavvisande glas, Solskydd och Energiglas, Säkerhets- och skyddsglas, Isolerglas, Plast.

Nu säljer och monterar vi Alu-Room i kontorsmiljöer.

Med Alu-Room² skapas enkelt luftiga utrymmen i kontor, offentliga miljöer. Det är ett flexibelt och lättmonterat väggsystem där glasets ljuddämpande effekt kombineras med en känsla av gränsfria rum. Möjligheten att montera en dörrkarm fristående i glaspartier förstärker den öppna känslan.

En av fördelarna med Alu-Room² är att det går att välja glastjocklek efter behov och krav på ljuddämpning. Upp till 16 mm tjocka glas kan användas. Även Alu-Karm har tack vare sin utformning mycket god ljuddämpande förmåga. Det innebär att Alu-Room² och Alu-Karm med fördel kan användas i till exempel konferensrum med högre behov av sekretess och krav på ljuddämpning.

Glasguide

Isolerglas (2- eller 3-glas) tillverkade och monterade på 60 och 70-talen, håller inte alls samma kvalitet som de som tillverkas idag. Då vi byter ut punkterade kassetter, föreslår vi alltid en uppgradering till ”en sida SuperEnergi samt argongasfyllning mellan glasskikten. Ett sådant byte ger en stor komfortförbättring samt naturligtvis kommer det att synas på värmeräkningen.

Hör gärna av Er till oss för ett kostnadsfritt hembesök med offert på jobbet.
Märk att ett byte är alltid ROT-berättigat. Vi tar hand om all administration i samband med ROT.

Bor Du i ett hus med äldre s.k. kopplade fönster, med inner- och yttersta? Här kan vi göra underverk. Vi byter ut det inre glaset mot ett lågemissivt glas. Det vill säga ett energiglas, Detta glas, 4mm tjockt, är i tillverkningsprocessen belagt med en metallyta. Vanligtvis tenn. Med en så enkel åtgärd kommer U-värdet att sjunka från cirka U=3,0 till U=1,8. Det innebär i praktiken att rumskomforten blir klart förbättrad. Kallraset reduceras, och värmen stannar kvar inomhus.

Vi kan även ta hand om Era slitna fönster och renovera dessa till nyskick. Detta tar vår renoverings- och målningsavdelning hand om.
Vi sköter allt i ”vårt eget hus”. Inga externa, fördyrande, krafter behöver anlitas.

I samband med glasbytet kan Ni välja att vi renoverar fönsterbågarna till näst intill nyskick och monterar nya tätningslister av silikon.

En komplett fönsterrenovering innehåller följande:
Demontering av fönsterbågarna samt transport till vår, för ändamålet, inredda avdelning för renovering av fönster.

Vi monterar fönsterskydd där vi har tagit bort fönsterbågarna.

Bågarna skrapas från gammal färg. Färgborttagningen sker mekaniskt och med värme.

Därefter slipas bågarna, grundoljas/grundmålas, mellanslipas samt slutligen målas två gånger.

Där glasen är repiga/slitna, byter vi ut dessa.

Återmonteringen sker med inpassning så att bågarna sluter tätt och gå lätt att öppna och stänga.

Vi säljer och monterar alla sorters glas och speglar. Vi tar även hand om slipning, borrning och annan bearbetning av glas. Säkerhetsglas, härdat glas, laminerat glas, kulturglas osv. Det vi inte lagerhåller, tar vi hem med ”vändande post”.

Akrylglas (Plexiglas), Polycarbonat, lagerhåller vi i vanliga format. Andra lite mer udda sorter kan vi ta hem fraktfritt på väldigt kort tid.

Vi på Alfaglas hjälper dig att ta rätt beslut.

Kontakta oss om du vill veta mer!
Tel. 021- 13 36 80 | info@alfaglas.se | Öppettider vardagar kl. 8-16

Vår leverantör av produkter för  inglasning.

Seasons produktprogram har varit en viktig del i Alabs framgång sedan snart 30 år. Nu kompletterar vi med ett isolerat skjutdörrssystem för inglasning av uterum, balkonger, vinterträdgårdar mm. Med våran isolerade lyft/skjut- dörr och hög isolerade vikdörrssystem har vi ett brett produktutbud!
Läs mer på www.season-sweden.se

Alfaglas erbjuder dig
• Du kan dela upp betalningen. • Vi ger dig 10 års garanti, både på produkterna och monteringen. • De fönster vi säljer håller mycket hög kvalitet och är anpassade efter nordiskt klimat. • Alfaglas säljer en helhetslösning. • Du behöver inte göra något arbete själv. • Priset är fast. Så länge inte du ändrar beställningen påverkas inte fakturan. • Monteringsarbete utförs av Alfaglas egna montörer.

Läs mer om våra andra tjänster

Fönster

FÖNSTER

Vi har brett sortiment av svensktillverkade fönster och altandörrar. Vi är återförsäljare för Sveriges ledande fönsterleverantörer: Outline och Elitfönster.

DÖRRAR

Vi levererar och monterar dörrar från Diplomatdörrar och SnickarPer. Ett så brett sortiment gör att vi säkerligen kan möta de flesta kunders behov och önskemål.

Glasmästeri

GLASMÄSTERI

Vår glasmästeriavdelning har mångårig erfarenhet av alla sorters glasarbeten. Till exempel: Smutsavvisande glas, Solskydd och Energiglas,Säkerhets- och skyddsglas.

MONTERAT & KLART

Alfaglas erbjuder dig en färdig lösning som vi kallar Monterat & klart. Det innebär helt enkelt att vi monterar, installerar och färdigställer fönsterbytet åt dig.