FÖNSTER

Vi har ett brett sortiment av svensktillverkade fönster och altandörrar från Outline och Elitfönster. 

Det finns många fördelar med nya fönster. Oavsett om du vill spara energi, minska buller, skydda mot solinstrålning, skydda mot inbrott eller putsa mindre, har vi fönster för dig. Vi har ett av marknadens bredaste sortiment  av svensktillverkade fönster som passar de flesta hus, behov och önskemål. De 3-glasfönster som vi säljer är P-märkta vilket innebär att fönstrets konstruktion har granskats mot en rad tekniska krav såsom luft- och regntäthet.

Att köpa eller byta fönster ställer en del frågor du behöver tänka på för att resultatet ska bli bra. Tänk igenom processen stegvis och i rätt ordning så kan du snabbt ta beslut  för vilka fönster som passar dig bäst.

Här är lite du behöver tänka på inför fönsterköp eller fönster byte.

Vilken stil på fönstren passar ditt hus?
Fönster har stor betydelse husets karaktär. Det passar oftast inte med likadana fönster i en funkisvilla som i en villa från sekelskiftet. Du behöver välja utseende, genom att titta på våra fönsterfamiljer. I Fönsterguiden kan du också få bra vägledning om vilka fönsterfamiljer som passar till olika hustyper.

Varför vill du byta fönster?
Vilken är din huvudanledning för att byta eller köpa fönster? Om det har med energiförbrukning och komfort att göra måste du välja fönster med lågt U-värde dvs. bra värmeisolering. Om du vill byta för utseendets skull kan du börja titta på vilka fönstertyper som passar ditt hus. I Fönsterguiden finns 10 hustyper som hjälper dig på vägen.

Funderar du på att köpa takfönster?
Takfönster är ett både enkelt och ekonomiskt sätt att skapa ett fullgott inneklimat. Modern teknik bidrar dessutom till att såväl ventilation som dagsljus kan regleras automatiskt och därmed bekymmersfritt.
Här kan du läsa mer om takfönster.

Hur ser miljön runt huset ut?
Om huset står nära en bullrig väg kan du välja fönster som dämpar ljud utifrån bättre än andra. Om du vill ha stora fönster i söderläge behöver du troligtvis komplettera med glas som minskar värmen från solinstrålningen. Om fönstren är utsatta för väder och vind kan det vara en bra idé med aluminiumklädda fönster med självrengörande glas.

Vi på Alfaglas hjälper dig att ta rätt beslut.

Kontakta oss om du vill veta mer!
Tel. 021- 13 36 80 | info@alfaglas.se | Öppettider vardagar kl. 8-16

Alfaglas erbjuder dig

  • Du kan dela upp betalningen.
  • Vi ger dig 10 års garanti, både på produkterna och monteringen.
  • De fönster vi säljer håller mycket hög kvalitet och är anpassade efter nordiskt klimat.
  • Alfaglas säljer en helhetslösning.
  • Du behöver inte göra något arbete själv.
  • Priset är fast. Så länge inte du ändrar beställningen påverkas inte fakturan.
  • Monteringsarbete utförs av Alfaglas egna montörer.

Våra fönsterleverantörer

Outline har ett brett sortiment av högkvalitativa och svensktillverkade fönster, altandörrar, balkongdörrar och skjutpartier  för villor och fritidshus.
Våra fönster tillverkas med stor omsorg av tät och kraftfull furu. Det ger lång hållbarhet så att du slipper måla om för ofta.
Besök www.outline.se för att se deras sortiment.

Svensktillverkade fönster sedan 1924. Tillverkar fönster och fönsterdörrar för såväl småhus som stora byggprojekt.
Vi ligger i täten med vårt miljöarbete och har medverkat till de flesta innovationerna i vår bransch.
På www.elitfonster.se finns hela deras sortiment.

Hajom Architect Series är valfrihet och flexibilitet. Helt anpassningsbar fönsterproduktion utgör därför en viktig stomme i vårt koncept.
Du väljer ­format och utförande – vi levererar fönster som ­harmon­iserar perfekt med de övriga produkter från Hajom.
På www.hajom.com finns hela deras sortiment.

Att göra riktigt bra fönster är en konst.
Vi tillverkar våra fönster och fönsterdörrar i Trollhättan. Varje fönster produceras av noga utvalt material och med unik och exklusiv design. De är gjorda för att leva länge.
Läs mer på www.westcoastwindows.se.

Läs mer om våra andra tjänster

Fönster

FÖNSTER

Vi har brett sortiment av svensktillverkade fönster och altandörrar. Vi är återförsäljare för Sveriges ledande fönsterleverantörer: Outline och Elitfönster.

DÖRRAR

Vi levererar och monterar dörrar från Diplomatdörrar och SnickarPer. Ett så brett sortiment gör att vi säkerligen kan möta de flesta kunders behov och önskemål.

Glasmästeri

GLASMÄSTERI

Vår glasmästeriavdelning har mångårig erfarenhet av alla sorters glasarbeten. Till exempel: Smutsavvisande glas, Solskydd och Energiglas,Säkerhets- och skyddsglas.

MONTERAT & KLART

Alfaglas erbjuder dig en färdig lösning som vi kallar Monterat & klart. Det innebär helt enkelt att vi monterar, installerar och färdigställer fönsterbytet åt dig.